O pivě

Jak vypadá dobré pivo

Starostlivost o pivo, pokud chceme, aby bylo výborné a lahodné, není zcela náročná záležitost. Vyžaduje jak kvalitní přístup ze strany servisních techniků, tak i starostlivost samotných hostinských, chcete-li výčepních. (Sládek pivo vaří, ale hostinský ho dělá)

Kvalitu a chuť piva ovlivňuje celá řada faktorů. Pokud pomineme standardně nastavenou dobrou kvalitu piva z výrobního závodu, tak přichází na řadu péče o tento lahodný mok. Týká se především skladování, a to nejen v distribučních skladech, ale i v příručních skladech na gastronomických jednotkách. Dále se péče úzce týká sanitace výčepního systému a dalších přidružených činností :

1. přejímka piva

2. skladování piva

3. výčepní technologie

4. čepovací (hnací) plyny

5. péče o pivní sklo

6. čepování piva

7. péče o výčepní zařízení a pivní vedení

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně.
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat.
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamu, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné.